دکتر مجتبی صفار هرندی » کامپوزیت دندان » کامپوزیت دندان های نامرتب
۱۵ دقیقه
اصلاح طرح لبخند

کامپوزیت دندان های نامرتب

آنچه می خوانید...

کامپوزیت چطور دندان های کج و نامرتب را درست می کند؟ دندانپزشک زیبایی از کامپوزیت برای پر کردن شکاف بین دندان ها و یکنواخت کردن طول آنها استفاده می کند. کامپوزیت در واقع نوعی رزین است. رنگ رزین کامپوزیت باید با دندان های اطراف مطابقت داشته باشد تا ظاهری طبیعی ایجاد شود. با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله مبحث کامپوزیت دندان های نامرتب را کامل بررسی کنیم.

دندان عضوی موثر در زیبایی چهره افراد است. به همین خاطر اگر دچار کجی یا نامرتبی دندان ها شوید، حس خوبی نخواهید داشت. این مشکل می تواند در سبک زندگی افراد نیز تاثیر بگذارد. برخی افراد ممکن است به صورت مادرزادی یا ارثی دچار نمرتبی و کجی دندان باشند که برای درمان آن هر چه سریع تر باید اقدام کرد. امروزه روش های نوینی جهت درمان و بهبود دندان ها ارائه شده است که می تواند کاری کند تا از زیبایی دندان ها و چهره تان لذت ببرید. هدف از این مقاله آشنایی هرچه بیشتر شما با انجام کامپوزیت دندان های نامرتب است.

اینک کامپوزیت دندان یکی از روش هایی که تحول عظیمی در عرصه درمانی و زیبایی دندان ایجاد کرده است و مورد استقبال افرادی که به مشکلات خرابی یا کجی و بدرنگی دندان های گرفتار شده بودند، قرار گرفته است. افراد از کامپوزیت به عنوان راه نجاتی از وضعیت نازیبای دندان هایشان از آن استفاده می کنند. در ادامه به توضیح اینکه کامپوزیت چیست و چه کاربردی دارد می پردازیم. با ما همراه باشید.

کامپوزیت دندان گزینه بسیار خوبی برای اصلاح دندان های شکسته، ترک خورده همراه با اصلاح رنگ و بستن شکاف های کوچک و به طور کلی بهبود ظاهر کلی لبخند است.
دکتر مجتبی هرندی

مزایا و معایب کامپوزیت و لمینت

کامپوزیت چیست و چه کاربردی دارد؟

در واقع کامپوزیت یکی از جدیدترین روش های زیباسازی دندان به شمار می رود. کامپوزیت ها ترکیبی از مواد پلاستیکی و پودری هستند که به خمیری تبدیل می شوند و یک ماده رزینی را تشکیل می دهند. روشی کم تهاجمی است که برای بازسازی عملکرد دندان ها به کار می رود. لازم به ذکر است کیفیت این خمیر شدت و ضعف دارد و در رده بندی های مختلفی قرار دارد.

به مدد استفاده از کامپوزیت تمامی نازیبایی و نامرتبی های دندان هایتان خاتمه دهید. کامپوزیت از آن دسته از روش هایی است که هم به لحاظ زیبایی و هم درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. از لحاظ زیبایی آن برای درخشندگی دندان ها و از لحاظ درمانی آن برای رفع نقائص دندان کاربرد دارد.

افرادی که از رنگ دندان های خود راضی نیستند می توانند با کمک کامپوزیت دندان های خود را روشن و سفید کنند. دندان های پوسیده، آسیب دیده یا شکسته را نیز می توان به راحتی با کامپوزیت درمان کرد. همچنین کامپوزیت دندان می تواند پوشش مناسبی برای فاصله بین دندان ها باشد و ظاهر کج و نامرتب آن ها را برطرف کند.

استفاده از این روش در جهت ترمیم دندان، پرکننده ی جای دندان های جراحی شده یا درمان ریشه شده، پر کردن فواصل میان دندان ها، درمان نامرتبی دندان ها، کاربرد دارد.

آسوده خیال باشید که در استفاده از روش کامپوزیت دندان، هیچ گونه تراشی دهی بر روی دندان های تان صورت نمی گیرد.

اصلاح دندان های کج با کامپوزیت

درمان کجی دندان با کامپوزیت

قابل ذکر است که روند درمان برای تمامی  نقاط دندان ها به یک شکل پیش می رود. در روش استفاده از کامپوزیت دندان های نامرتب، به وسیله قالب های که از قبل تعبیه شده از جنس ماتریسکی رزینی است که قابلیت انعطاف پذیری دارد.

در مرحله ی بعدی لایه ی دومی که مواد خمیری محکم تری است در روی دندان ها قرار می گیرد. با ماتریسک دوم نیرو ی وارده به همه بخش های دندان پخش می شود و آسیبی به دندان های دیگر نمی رساند. در مرحله ی بعدی با استفاده از یک سرنگ به نقاطی از دندان که نیاز به ترمیم و پرکنندگی ندارد ماسکی تزریق می شود.

یاد آور می شویم که ماتریسک ها همانند الگوی های پیش ساخته درون دهان قرار می گیرد و به وسیله آن ها دندان ها را تغییر می دهیم. سپس  ماتریسک را از دهان خارج می کنند و قسمت هایی از  شکل دندان که در قالب چسبیده است بررسی و ترمیم می شود. به مینای دندان اسید H می زنیم و ماده کامپوزیت را در محل مشخص شده تزریق می کنیم.

سپس کامپوزیت  را روی دندان سفت کرده و  ماتریسک دوم برداشته می شود و با دستگاه فرز شماره 6  قسمتی که کامپوزیت تزریق شده است را باز می کنیم تا وقتی ماتریس اولی برداشته می شود هیچ اثری از آن باقی نماند ولی اگر اثری بود می توان با پولیش آثار ماتریسک را پاک کرد.

فرآیند 9 مرحله ای کامپوزیت دندان

مراحل کامپوزیت دندان بیمار به بیمار متفاوت است. برخی از مراحل ممکن است حذف شده یا تغییر کنند. فرآیند 9 مرحله ای کامپوزیت دندان نامرتب عبارت است از:

ابتدا، دندانپزشک با مشورت شما رنگ کامپوزیت را انتخاب می کند.

دوم، دندانپزشک دندان های شما را تمیز می کند. تا کامپوزیت بتواند پیوند قوی با دندان برقرار کند.

سوم، دندانپزشک ممکن است کمی دندان های شما را کوتاه کند.

چهارم، سطوحی که قرار است در معرض کامپوزیت باشند با یک نرم کننده دندان اسیدی اچ می شود. ژل حدود 15 ثانیه در جایی که قرار است کامپوزیت بچسبد، قرار می گیرد. شما باید چشمان خود را حین اچ کردن ببندید. مواد اچ طعم ترش یا تلخی دارند. دهان خود را کاملا باز نگه دارید تا بزاق سطح دندان اچ شده را آلوده نکند.

برخی از دندانپزشکان ممکن است مرحله چهارم را با توجه به شرایط بیمار حذف کنند. مواد کامپوزیت اگر حاوی اچ باشند نیازی به اچ کردن دندانها نیست.

پنجم، دندانپزشک از اپلیکاتور برای اعمال کامپوزیت روی دندان های نامرتب شما استفاده می کند.

ششم، یک نور پخت بر روی کامپوزیت می تابد. نور آبی موجب سفت شدن پیوند کامپوزیت و دندان می شود.

هفتم، دندانپزشک به صورت لایه لایه مواد کامپوزیت را اضافه می کند. اگر مقدار اولیه کامپوزیت کافی نباشد این کار انجام می شود. برای اطمینان از اینکه کامپوزیت خیلی ضخیم نمی شود، در چندین لایه نازک اعمال می شود.

هشتم، دندانپزشک با استفاده از کاغذ کربنی تاثیر کامپوزیت بر حرکت فک بیمار را چک می کند.

در مرحله آخر، دندانپزشک کامپوزیت دندان را صیقل می دهد.

عمر کامپوزیت دندان

ماندگاری کامپوزیت دندان از دیگر روش های درمانی دندان بیشتر است. همین امر یکی از مزایای آن نیز به شمار می رود. میانگین طول عمر یک کامپوزیت حدود 5 تا 7 سال است. با این حال، این طول عمر قطعی نیست و می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند نوع کامپوزیت، بهداشت دهان، رژیم غذایی و داشتن دندان قروچه تغییر کند.

کامپوزیت برای دندان های کج

در این روش دندانپزشک از یک ماده رزین کامپوزیت برای پر کردن حفره های بین دندان ها یا روی دندان آسیب دیده استفاده می کند. معمولاً برای ترمیم دندان های شکسته یا ترک خورده از کامپوزیت استفاده می شود، اما برخی از دندانپزشکان از کامپوزیت برای مرتب کردن دندان های کج و نامرتب استفاده می کنند. البته این روش یک محدودیتی دارد و برای مرتب کردن دندان هایی که خیلی نامرتب هستند مناسب نیست.

مقاله بهترین دندانپزشک زیبایی تهران به شما کمک می کند تا اطلاعات مفیدی درباره انتخاب یک دندانپزشک خوب کسب کنید.

استفاده از کامپوزیت برای برطرف کردن نامرتبی های دندان، چه مزایایی دارد؟

  • درمان از طریق کامپوزیت با سرعت عمل بیشتری انجام می شود.
  • نسبت به روش ارتودنسی، کامپوزیت کردن دندان های نامرتب دردناک نیست.
  • کامپوزیت برای دندان های نامرتب طول عمری بیشتری در مقایسه با دیگر روش ها دارد.
  • انجام کامپوزیت برای رفع کجی دندان در طی یک جلسه انجام می شود.
  • علاوه بر درمان نامرتبی دندان، به آن ها فرم و شکل خوبی می دهد.
  • طبیعی بودن رنگ کامپوزیت باعث می شود دندان کامپوزیت شده با دندان های دیگر به سختی قابل تشخیص باشد.
  • بد رنگی دندان ها را از بین می برد. مواد کامپوزیت سفید رنگ است و خاصیت درخشندگی دارد.
  • هنگام کامپوزیت کردن چون یک لایه مقاوم روی دندان قرار می گیرد استحکام دندان را در مقابل آسیب های فیزیکی بالا می برد.
  • کامپوزیت دندان ظاهری طبیعی دارد. دندانپزشک از چندین لایه برای مطابقت با سایه دقیق دندان های شما استفاده می کند.
  • این کار سریع و کم تهاجمی است. برای انجام لمینت دندان باید مقداری از مینای برداشته شود، اما با کامپوزیت نیازی به تراش ندارد. برخلاف لمینت چون دندان تراشیده نمی شود به مینای آن آسیبی نمی رسد و هر زمان که فرد بخواهد می تواند کامپوزیت ها را از روی دندان بردارد.
  • در کامپوزیت به دندان مجاور آسیب نمی رسد. نیازی به تقویت یا تغییر دندان های مجاور نیست.
  • هر بار بعد از غذا خوردن آب بنوشید. این کار کمک می کند که دهان شما عاری از ذرات غذا و باکتری که به کامپوزیت آسیب می رسانند، شود. اگر کامپوزیت دندان های نامرتب شما در دهان تیز شد یا لبه های ناهمواری را حس کردید، فوراً با دندانپزشک تماس بگیرید.
گیف-اپارات

کاندیداهای کامپوزیت دندان نامرتب چه کسانی هستند؟

کامپوزیت دندان روشی ساده و سریع برای بهبود دندان های نامرتب است. شما می توانید این کار را طی یک جلسه در عرض 30-60 دقیقه به پایان برسانید. کامپوزیت دندانهای نامرتب ارزانترین راه برای بهبود ظاهر دندانهای گج بدون نیاز به ارتودنسی است. شما برای این کار حتی نیازی به بی حسی موضعی ندارید.

از این رو، افرادی که می خواهند ظاهر لبخند خود را زیبا و اعتماد به نفس خود را بالا ببرند، کامپوزیت دندان روش عالی است. اگر دندان نیش نامناسبی مانند اوربایت یا اورجت داشته باشید، کامپوزیت قادر به رفع آن نخواهد بود و باید انواع مختلف ارتودنسی برای رسیدن به ظاهر لبخند دلخواهتان استفاده کنید.

معایب روش کامپوزیت برای اصلاح نامرتبی دندان

مانند هر کار پزشکی، کامپوزیت نیز معایبی دارد که باید قبل از انجام آن در مورد این معایب با دندانپزشک معتمد خود مشورت کنید:

  • دندان برخی از بیماران پس از انجام این کار دچار حساسیت می شود.
  • مصرف زیاد نوشیدنی و غذاهای رنگی یا کافئنین به کامپوزیت آسیب می رساند.
  • این روش برای اصلاح ظاهر نامرتب دندان ها دائمی نیست و فرد ناچار است مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کند. کامپوزیت بسته به نحوه مراقبت از آن می تواند از 5 تا 10 سال عمر کند.
  • اگر فاصله دندان ها خیلی زیاد باشد نمی توان از کامپوزیت برای اصلاح طرح لبخند استفاده کرد. بنابراین برای زیبایی دندانها باید از ارتودنسی استفاده شود. مقاله زیبایی دندان با ارتودنسی اطلاعات مفیدی در این مورد به شما خواهد داد.
  • لمینت در برابر لکه بسیار مقاوم هستند. اما کامپوزیت اینطور نیست. بنابراین بعد از کامپوزیت دندان های نامرتب باید مراقب رنگ خوراکی های خود باشید. یعنی شما باید یک رژیم غذایی خوب (بدون قند و اسید) داشته باشید و بهداشت دندان را رعایت کنید تا کامپوزیت دندان هایتان لکه دار نشود.
  • همیشه باید حواستان باشد که آسیب و فشار فیزیکی به کامپوزیت وارد نشود. در غیر اینصورت ممکن است کامپوزیتها لب پر شوند.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان نامرتب

برای اطمینان از اینکه دندان های کامپوزیت شده شما زندگی خوب و سالمی دارند، باید کمی مراقبت کنید. در دو روز اول پس از انجام کامپوزیت، از مصرف چای، قهوه یا دخانیات خودداری کنید. در غیر این صورت، کامپوزیت ممکن است لکه دار شود.

دو بار در روز مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان استفاده کنید. دهان خود را با دهانشویه بشویید و تا 30 دقیقه بعد از آن هیچ غذا یا مایعی مصرف نکنید. برای مدتی از خوردن هر گونه غذای سفت یا آب نبات خودداری کنید، تا کامپوزیت نشکند. از جویدن ناخن ها نیز خودداری کنید. هر شش ماه یکبار پیش دندانپزشک خود برای چکاپ و پولیش دندان ها ویزیت شوید.

همیشه مراقبت های بعد از انجام عمل، از انجام و نحوه انجام آن نیز مهم تر بوده است. چون اگر  مراقبت های لازم صورت نگیرد به مثابه این است که کاری صورت نگرفته است و تمامی هزینه و زحمات تان به باد می رود. پس مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان حائز اهمیت است.

نکات طلایی مراقبت از کامپوزیت دندان

در ادامه به مواردی از آن اشاره می کنیم:

  • رسیدگی به بهداشت دهان و دندان باید بیشتر از قبل باشد.
  • دو روز اول پس از انجام کامپوزیت، چای، قهوه یا تنباکو مصرف نکنید تا رنگ دندان ها تغییر نکنند.
  • سه بار در روز مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان استفاده کنید. دهان خود را با دهانشویه بشویید و تا 30 دقیقه بعد از آن غذا یا نوشیدنی مصرف نکنید.
  • برای مدتی غذای سفت یا آب نبات مصرف نکنید تا کامپوزیت لب پر نشود یا نشکند. ناخن های خود را نجوید و هر شش ماه یکبار با دندانپزشک خود برای تمیز کردن دندان برنامه ریزی کنید.
  • از خوردن خوراکی های رنگی مانند: شکلات و قهوه ، که امکان دارد در رنگ کامپوزیت تاثیر گذار باشد، تا مدتی خودداری کنید.
  • بعد از غذا خوردن حتما آب بنوشید. تا باکتری ها و رنگ غذا به مواد کامپوزیت نچسبند. اگر لبه های کامپوزیت دندان تیز یا ناهموار شود باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
  • پس از هر بار مصرف خوراکی از نخ دندان به طور مداوم استفاده کنید.
  • برای بررسی و چکاپ به یک دندانپزشک خوب در تهران یا شهر خود مراجعه کنید و تحت نظر باشید.
  • از خوردن غذا های سفت که نیاز به فشار دارد ، اجتناب کنید تا کامپوزیت های سالم و با دوام بماند.

مراقبت های بعد از کامپوزیت ونیر را جدی بگیرید، زیرا از اهمیت زیادی برخورددار است.

هزینه کامپوزیت دندان های نامرتب

کامپوزیت دندان در مقایسه با سایر درمان های نامرتبی دندان ها مانند ارتودنسی، مقرون به صرفه است.هزینه کامپوزیت دندان های نامرتب ممکن است باتوجه به شدت نامرتبی، مواد کامپوزیت و تجربه دندانپزشک متفاوت باشد. دکتر مجتبی هرندی به شما کمک می کند تا درمان مقرون به صرفه اما باکیفیتی برای بهبود ظاهر دندان های نامرتب خود اتخاذ کنید.

طبق بررسی های آماری 81 درصد از مردم معتقدند که دندان هایشان در عکس ها زیبا نیستند. 28 درصد هنگام عکس گرفتن در شبکه های اجتماعی لبخند نمی زدند. شما می توانید با کمک کامپوزیت دندان به لبخندی که دوست دارید برسید.

سوالات متداول

نتیجه گیری

برای دریافت بهترین نتیجه  چه از جنبه زیبایی و چه جنبه درمانی، می توانید از کامپوزیت ها استفاده کنید، تا کمتر دچار خسارت شوید. از همه  مهم تر زمان کمتری صرف درمان دندان تان می کنید، که این خود یک مزیت بی نظیر است. از بهترین دندان پزشک و کلینیک دندانپزشکی نزدیک محل سکونت خود درباره چگونگی انجام کامپوزیت دندان های نامرتب و زیبایی طرح لبخند سوال کنید.

صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی،ایشان متولد 1353 در تهران هستند.ایشان تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان البرز تهران گذرانده اند و سال 79 از دانشگاه سراسری ایران فارغ التحصیل شده اند. شروع فعالیت حرفه ای خود را از سال 1383 در تهران، با راه اندازی 2 کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی بطور شبانه روزی بنام های سیرنا و کلینیک دکتر هرندی و یک مطب تخصصی بنام خودشان با انجام کلیه خدمات ارتودنسی، لامینیت و جراحی زیبایی دندان و … شروع کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *