جرم گیری دندان یکی از بهترین روش های از بین بردن پلاک های به وجود آمده بر روی دندان ها است. با انجام این روش می توان لبخندی زیباتری داشت. همچنین جرم گیری دندان یکی از روش های اصلاح طرح لبخند است. در این مقاله می خواهیم اطلاعات کامل تری در رابطه با جرم گیری دندان در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.
جرم گیری دندان
برای بررسی سلامت دندان ها، افراد لازم است که هر 6 ماه یکبار به دندانپزشکی زیبایی مراجعه کنند و توسط دندانپزشک زیبایی معاینه شوند. دندانپزشک خوب پس از معاینه دندان ها می تواند تشخیص دهد که آیا بیمار دچار مشکلات دهانی و دندانی از قبیل بیماری های لثه شده است یا خیر.
چرا افراد به جرم گیری دندان نیاز دارند؟
عمدتا پس از مدتی دندان های افراد به دلیل وجود جرم و زرد شدن نیاز به جرمگیری دارد. جرم در واقع رسوبی است که روی دندان و لثه ایجاد می شود و می تواند باعث زردی دندان و بوی بد دهان شود. این جرم ها عمدتا بر اثر مصرف غذاها و سیگار و قلیان در سطح دندان ها تشکیل می شوند.
پس از انجام جرمگیری در دندانپزشکی زیبایی، دندان ها نسبت به قبل سفیدتر و زیباتر می شوند و اعتماد به نفس بیمار بالاتر می رود.
انواع روش های جرم گیری دندان چیست؟
دندانپزشک زیبایی برای جرمگیری می تواند از ابزارهای دستی ، اولتراسونیک یا هر دوی آنها استفاده کند.
استفاده از ابزارهای دستی برای جرم گیری
ابزارهای دستی عمدتا برای دندان هایی که جرم و پلاک کمی دارند مناسب می باشد و در صورتی که میزان جرم و پلاک دندان زیاد باشد بهتر است از ابزار اتوماتیک اولتراسونیک استفاده شود.
در این روش دندانپزشک زیبایی با استفاده از یک جرمگیر دندان به صورت سطحی پلاک و جرم های دندان را از بین می برد.
استفاده از دستگاه اتوماتیک اولتراسونیک برای جرم گیری
در این روش دندانپزشک زیبایی از یک دستگاه مقیاس اولتراسونیک برای از بین بردن باکتری های پلاک استفاده می کند که این دستگاه دارای ارتشاعات صوتی می باشد. دستگاه اولتراسونیک جرم و پلاک را از سطح دندان ها و زیر خط دندان حذف می کند. در این روش گاهی ممکن است ادندانپزشک زیبایی در کنار استفاده از دستگاه اولتراسونیک ز ابزار دستی هم برای حذف جرم باقی مانده در دندان ها استفاده کند.
آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟
از نظر علم پزشکی جرمگیری هیچ ضرری برای مینای دندان ندارد چون تمام دستگاه های جرمگیری که استفاده می شوند ایمنی و مطمئن هستند و این قدرت را ندارند که به مینای دندان آسیب برسانند.
بعضی از بیماران پس از جرمگیری اعلام می کنند که دندانشان حساس شده است در صورتی که این مساله به دلیل جرمگیری نیست و برای این اتفاق می افتد که قبل از جرمگیری، جرم دندان پیشرفت کرده و لثه و استخوان را تحلیل برده و جایگزین لثه شده در نتیجه وقتی دندانپزشک زیبایی این جرم ها را از روی دندان برمی دارد بیمار احساس می کند که بخشی از مینای دندان جدا شده است بنابراین دندان حساس تر می شود.
همچنین در صورتی که این جرم ها از روی دندان برداشته نشوند دندان به مرحله لق شدن می رسد.
پس حتما با نظر دندانپزشک زیبایی به صورت سالیانه جرمگیری را انجام دهید.
آیا استفاده از خمیر دندان های جرمگیر مناسب است؟
استفاده از خمیر دندان های جرمگیر تا حدی می تواند به از بین رفتن جرم دندان ها کمک کند ولی توجه به این نکته ضروری می باشد که از آنجایی که این خمیر دندان ها حاوی مقدار زیادی از مواد ساینده هستند می توانند در اثر استفاده زیاد به مینای دندان آسیب برسانند. در نتیجه بهتر است از این خمیر دندان ها به دفعات مکرر در هفته استفاده نشود.
سوالات متداول
بعضی اشخاص به شکل مادرزادی و ژنتیک دندان های آن ها دارای جرم می باشد و به شکل مرتب جرم سازی می کند . این اشخاص بایستی هر شش ماه الی یک سال جرم های دندان های خود را از بین ببرند بنابراین عمل جرم گیری را انجام می دهند . اما در برخی از اوقات این جرم گیری به دلیل این که فرد مسواک نمی زند به تدریج مواد غذایی در دندان ها تجمع می یابد و جرم ها را ایجاد می کنند . اما این را هم باید به یاد داشت که برخی از بیماری ها همچنین وجود دارد که موجب می شود لثه دچار التهاب شود و جرم ایجاد شود .
دستگاه جرم گیری اصلا نمی تواند به مینای دندان صدمه وارد کند و مردم تصور این را تنها دارند که مینای دندان آن هابه وسیله جرم گیری برداشته می شود . خوب دقت کنید فقط تصوری بیش نیست .
بعضی از اشخاص به صورت مداوم اصرار بر این دارند که اصلا دندان های وی جرم ندارد اما دندانپزشک سعی بر این دارد جرم گیری انجام شود این به دلیل می باشد که جرم ها در زیر لثه هست و مشاهده نمی شود .
بله . جرم دندان هم برای لثه و بافت های محافظ کننده آن مضر می باشد و این که موجب می شود قسمتی ایجاد شود که میکروب هایی که موجب پوسیدگی دندان می شود در آن قسمت جمع شوند . با انجام جرم گیری اندازه این میکروب ها در دهان به مرور زمان کمتر می شود . بیمار احتمال دارد با زبان خود حس کند که دندانش تهی شده است . این احساس با اندازه ای حساسیت به سرما و گرما پس از جرم گیری این تصور را برای شخص به وجود آورد که دندان هایش در زمان جرم گیری تراشیده شده باشد در حالی که عملکرد دستگاه این چنین نیست تنها فقط لرزشی می باشد و توانایی تراشیدن دندان را ندارد .