دکتر مجتبی صفار هرندی » ایمپلنت » عوارض ایمپلنت دندان
۴ دقیقه
عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان

آنچه می خوانید...

عوارض ایمپلنت دندان نیز مانند تمامی جراحی های زیبایی دندان، قابل توجه است. به طور کلی ایمپلنت های دندانی برای افرادی که دندان های خود را از دست داده اند و از دندان مصنوعی استفاده می کنند، بسیار مناسب است. برای کسانی که دندان های از دست رفته خود را با بریج های دائمی متصل به دندان های طبیعی جایگزین کرده اند، ممکن است در مقایسه با پروتزهای مصنوعی مشکلات عملکردی زیادی نداشته باشند. اما در دراز مدت ممکن است حتی این بریج ها نیز دچار مشکل شده و یا حتی ایجاد پوسیدگی کنند. در این مقاله قصد داریم درباره عوارض ایمپلنت دندان صحبت کنیم.

عوارض ایمپلنت دندان در کوتاه مدت

عوارض ایمپلنت دندان در کوتاه مدت

عوارض ایمپلنت دندان در کوتاه مدت از آن دسته از شکست هایی است که قبل از ساخته شدن ایمپلنت نهایی دندان رخ می دهد. این اتفاق ممکن است بلافاصله پس از جراحی، در چند ماه اول بهبودی یا حتی یک سال بعد از آن رخ دهد. موارد زیر میتوانند به کاهش عوارض ایمپلنت دندان کمک کنند:

جلوگیری از ایجاد عفونت

قرار دادن ایمپلنت یک روش جراحی است. به شرطی که دندانپزشک از تکنیک‌ها و اقدامات احتیاطی پیروی کند. احتمال عفونت بسیار کم است. به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، معمولاً بیماران تحت پوشش آنتی بیوتیک قرار می گیرند. ناراحتی بعد از جراحی معمولاً خفیف تا متوسط ​​است و به طور متوسط ​​بین 1 تا 4 روز طول می کشد و البته به روش خاصی که انجام می شود بستگی دارد.

بررسی وضعیت پزشکی

به طور کلی، اگر دندان های خود را از دست داده اید، یک کاندید بالقوه برای انجام مراحل ایمپلنت دندان هستید. با این حال، شرایط و بیماری‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند بر مناسب بودن ایمپلنت‌های دندانی برای شما تأثیر بگذارد. جراح دندانپزشک شما باید یک تاریخچه پزشکی کامل بگیرد و مطمئن شود که از هر گونه بیماری و همچنین داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید آگاه است تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.

تکنیک جراحی

یک جراح دندانپزشک ماهر فرآیند ادغام استخوانی را به خوبی می داند و در تکنیک های جراحی مناسب مهارت دارد. در این موارد، بهبودی اغلب بسیار راحت و بدون حادثه است. در غیر این صورت، محل بیشتر مستعد تورم، درد، عفونت و شکست احتمالی ایمپلنت است. اگر ناحیه کمی از نظر حجم استخوان کمبود داشته باشد یا بسیار متراکم باشد، این امر مهم‌تر می‌شود. گرمای بیش از حد استخوان باعث مرگ استخوان می‌شود و ایمپلنت احتمالاً یکپارچه نمی‌شود.

بی حرکت بودن ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی باید برای مدت طولانی بی حرکت بمانند تا امکان ادغام استخوانی فراهم شود. درست مانند شکستگی استخوان که با استفاده از گچ بی حرکت می شود زیرا در صورت حرکت شکستگی استخوان بهبود نمی یابد. ایمپلنت ها بسیار شبیه به استخوان هستند. ایمپلنت های دندانی 16 تا 17 هفته طول می کشد تا به طور کامل بهبود یابند. اگر در طول 8 تا 12 هفته اول حرکت ایمپلنت وجود داشته باشد، ایمپلنت به درستی بهبود نمیابد.

پیروی از دستورات دندانپزشک

دستورالعمل های پس از عمل معمولاً نسبتاً مستقیم و ساده هستند. فعالیت بدنی سنگین را به حداقل برسانید. محل جراحی را تمیز نگه دارید. در صورت دستور از خوردن برخی غذاها خودداری کنید و داروهای خود را طبق توصیه مصرف کنید.

عوارض ایمپلنت دندان در طولانی مدت

پس از انجام ایمپلنت اگر مواردی رعایت نشوند، ممکن است فرد با عوارض ایمپلنت دندان در طولانی مدت مواجه شود. برخی از این موارد در ادامه آمده است:

عدم تمیز نگه داشتن و نگهداری منطقه ایمپلنت شده

وقتی ایمپلنت های دندانی خود را انجام می دهید و دندان های نهایی شما در جای خود قرار می گیرند، باید مواردی را برای مراقبت از آن رعایت کنید. حفظ این دندان‌ها و ایمپلنت‌های جدید بسیار مهم است. ایمپلنت ها  نیاز به نگهداری دارند. باید با مسواک زدن ساده، نخ دندان کشیدن و معاینه منظم با دندانپزشک نگهداری شود. اگر بیش از حد غذا یا پلاک باکتری در اطراف ایمپلنت دریافت کنید و آن را به طور منظم تمیز نکنید، باعث التهاب در لثه می شود که می تواند منجر به تحلیل استخوان، عفونت و مشکلات از بین رفتن ایمپلنت شود.

فشار و نیروی زیاد روی ایمپلنت ها

هنگامی که یک ایمپلنت با استخوان یکپارچه شد، بسیار محکم می شود. اگر فشار بیش از حد بر روی ایمپلنت دندان از نظر فیزیولوژیکی وجود داشته باشد، استخوان از بین می رود. یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از این امر، در ابتدا و در مرحله برنامه‌ریزی درمان است.

صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی در کلینیک دندانپزشکی خود در مرکز شهر تهران می توانند به شما در درمان مشکلات دهان و دندان و همچنین انجام خدمات زیبایی ددندان از جمله کامپوزیت، لمینیت، بلیچینگ، ایمپلنت و ... کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *