دکتر مجتبی صفار هرندی » ایمپلنت » ایمپلنت دندان جلو
۸ دقیقه
ایمپلنت دندان جلو

ایمپلنت دندان جلو

آنچه می خوانید...

افراد مختلفی هستند که در طول زندگی به دلایل مختلفی دندان های خود را از دست می دهند و این امر علاوه بر تاثیر مخربی که در توانایی تغذیه ی افراد دارد, به شدت در زیبایی صورت تاثیر مخرب خواهد داشت. بنابراین بسیاری از افراد به دنبال این وقایع (حادثه رانندگی, ترومای صورت) به انجام ایمپلنت دندان روی می آورند که یک روش دائمی برای کاشت دندان محسوب می شود. در گذشته از اصلاح دندان مصنوعی متحرک یا پروتز دندان استفاده می شد ولی در دنیای امروزه کاشت ایمپلنت دندان جایگزین این اصطلاح شده است. استفاده از دندان های متحرک یا پروتز های قدیمی مشکلاتی از جمله لق شدن دندان, جابجایی دندان حین تغذیه و تحلیل آنها را به دنبال داشت ولی با ظهور ایمپلنت دندان, این مشکلات از بین رفته اند.

مزایای ایمپلنت دندان

با کاشت ایمپلنت دندان, ریشه های دندان کاملا جایگزین شده و بدین ترتیب از تحلیل استخوان فک جلوگیری بعمل خواهد آمد. همچنین ایمپلنت های دندانی احساسی مشابه با دندان های واقعی خود فرد ایجاد می کنند و با دندان های باقی مانده ی فرد سازگاری کاملی دارند. ایمپلنت دندان را می توان بلافاصله پس از, از دست دادن دندان های واقعی انجام داد وعلاوه بر زیبایی صورت, از بروز مشکلات گوارشی ناشی از عدم توانایی در جویدن غذا پیشگیری کرد. مهم ترین مزیتی که می توان برای ایمپلنت دندان در نظر گرفت، ماندگاری ایمپلنت دندان است که بالاست و تا مدت ها برقرار باقی خواهد ماند.

ایمپلنت دندان های جلویی

معایب ایمپلنت دندان

گاهی پس از کاشت ایمپلنت های دندانی, بدنه ی ایمپلنت دچار شکستگی می شود. هرچند احتمال این موضوع بسیار کم است ولی گاهی ممکن است رخ بدهد و در صورت شکستن آن متاسفانه امکان ترمیم آن وجود ندارد. گاهی نیز پیچ کار گذاری شده در داخل ایمپلنت دندانی شل شده و ایمپلنت لق می شود. البته در برخی موارد نیز هزینه ی کاشت ایمپلنت یکی از بزرگترین معایب آن به شمار رفته و مانعی بزرگ بر سر راه بسیاری از کاندیداهای کاشت ایمپلنت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

ایمپلنت دندان

موارد منع ایمپلنت

ایمپلنت دندان با تمام مزایایی که دارد برای یکی سری افراد دارای ممنوعیت هایی می باشد به طوی که ایمپلنت دندان برای همه افراد مناسب نمی باشد. از آنجایی که ایمپلنت دندان یک نوع به حساب می آید بنابراین شخص باید توانایی انجام جراحی را داشته باشد. به همین دلیل مهم ترین علت این ممنوعیت ها این است که بیمار با توجه به وضعیت جسمانی و ضعف های بدنی ناشی از بیماری های خاص، شرایط جراحی شدن را ندارد.

به طور کلی توصیه می شود افراد زیر از انجام ایمپلنت خودداری نمایند:

  • بانوانی که باردار هستند.
  • افراد دارای بیماری و ناراحتی های قلبی
  • افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند
  • افرادی که دارای دیابت کنترل نشده هستند
  • افراد معتاد به مصرف دخانیات
  • افرادی که دارای بیماری کلیوی پیشرفته هستند.
  • افرادی که لثه شان دچار تحلیل شده است.
  • بیماران سرطانی که شیمی‌درمانی و پرتودرمانی می شوند.
  • افرادی که مبتلا به آریتمی قلبی یا همان ضربان قلب نا منظم هستند
  • افرادی که بیماری‌ مرتبط با سیستم ایمنی بدن مانند لوسمی دارند.
  • بیمارانی که تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت هستند.

دلایل منع ایمپلنت

یکی از مراحل انجام ایمپلنت، عکس برداری قبل از جراحی از فک و دندان می باشد و از طرفی قرار گرفتن بانویی که بار دار است در معرض اشعه ایکس باعث می شود که به زایمان زود رس مبتلا شود از این رو توصیه می شود بانوان باردار از انجام ایمپلنت در دوران بارداری خود داری کنند.

همچنین افرادی که دارای بیماری های خاصی نظیر: بیماری قلبی، پوکی استخوان، دیابت کنترل نشده، تحلیل لثه ای، آریتمی قلبی، سرطان (درصورت درمان به روش پرتو درمانی)، لوسمی و بیماری های سیستم ایمنی می باشند، می بایست تا زمان بهبودی کامل از انجام ایمپلنت خود داری کنند چرا که ممکن است حین جراحی فک و دندان برای گذاشتن ایمپلنتف به دلیل ضعیف بودن وضع جسمانی و سیستم ایمنی بدن، دچار عارضه های جراحی شوند.

باید آگاه بود ایمپلنت دندان برای افرادی که دخانیات استعمال می کنند به طور قطع ممنوع نمی باشد. این جراحی برای کسانی که می توانند سیگار و قلیان را به طور کنترل شده مصرف کنند و از میزان مصرفشان کم کنند، ممنوعیتی ندارد اما برای آن دسته از افرادی که معتاد استعمال دخانیات هستند و قادر به کنترل آن نمی باشند ممنوع می باشد چرا که دخانیات سبب ضعف توان لثه ها می شود و ممکن است حین جراحی آسیب شدیدی به لثه وارد کند و سبب عفونت شود.

انواع ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی در اندازه و طول های متنوعی تولید می شوند که بسته به نیاز فرد متفاوت خواهند بود. با توجه به محل آناتومیک دندان از دست رفته, متخصص جراح فک و صورت تصمیم گیری لازم را در رابطه با نوع ایمپلنت مورد نظر انجام خواهد داد. انواع ایمپلنت های دندانی طبق شکل و اندازه و روش مورد نیاز برای کاشت آن و تعداد مراحل مورد نیاز برای کاشت متفاوت هستند.

کدام سن برای کاشت ایمپلنت دندانی مناسب است؟

هرگز نمی توان سن مشخصی برای کاشت ایمپلنت دندان در نظر گرفت زیرا ممکن است فردی در 20 سالگی و پس از یک حادثه ی رانندگی دندانهای خود را از دست بدهد یا در برخی موارد کودکانی به صورت مادرزادی بدون داشتن دندان متولد شوند, بنابراین نمی توان به صورت قطعی سن مشخصی برای ایمپلنت تعیین کرد. در این میان حتی افراد جوان تر از نقطه نظر زیبایی صورت و حفره ی دهانی تمایل بیشتری برای جایگزینی دندان های از دست رفته دارند.

کاشت ایمپلنت در کودکان مبتلا به فقدان مادرزادی دندان

آژنزیس دندان یا فقدان مادرزادی دندان یکی از ناهنجاری های کونژنیتال در برخی نوزادان است که منجر به کاندید شدن این کودکان برای کاشت ایمپلنت های دندانی می شود. البته در کودکانی که دچار آژنزیس دندانی هستند, به صورت مادرزادی دندان ها در حفرات آلوئولار فک تشکیل نشده اند, ولی رشد استخوانی در سایر نواحی از جمله استخوان های فک ادامه دارد که منجر می شود برای انجام این پروسه در کودکان با سنین پایین نتوانیم نتایج قابل پیش بینی همانند بزرگسالان در نظر داشته باشیم.

ایمپلنت دندان شکسته کودکان

مراحل کاشت ایمپلنت های دندانی

کاشت ایمپلنت یک اقدام جراحی است که توسط دندانپزشک دارای تخصص جراحی یا متخصص جراحی فک و صورت انجام می گیرد. به طور کلی ابتدا شما توسط دندانپزشک معاینه می شوید و در صورت نیاز ممکن است لازم باشد دندانی دیگر کشیده شود. سپس جراحی استخوان فک گرفته و محل لازم برای کاشت پایه ی ایمپلنت تعیین می شود. پس از آن رنگ ایمپلنت با توجه به رنگ دندان های فرد تعیین شده و قالب گیری دندان صورت می گیرد. در نهایت دندان مورد نظر در محل تعیین شده قرار گرفته و در محل ثابت می شود. بیشتر بخوانید: مراحل کاشت ایمپلنت دندان

رژیم غذایی پس از انجام ایمپلنت دندان چگونه است؟

لازم است در اولین هفته پس از اقدام به کاشت ایمپلنت مراقبت های لازم برای حفظ سلامت آن انجام گیرد و از جویدن غذاهای سخت خودداری بعمل آورید. برای این منظور بهتر است در این دوران از غذاهای نرم همچون سوپ استفاده کنید. همچنین مصرف مواد کافئین دار از جمله چای و نوشابه می تواند رنگ ایمپلنت دندانی را تحت تاثیر قرار بدهد لذا بهتر است مصرف نوشیدنی های کافئین دار را نیز محدود کنید. از طرفی برای بهبود روند ترمیم بهتر است از مواد مغذی استفاده کنید. انجام مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان برای ماندگاری بیشتر نتایج از اهمیت بالایی برخوردار است.

هزینه ی هر واحد ایمپلنت دندانی چقدر است؟

هزینه ی لازم برای کاشت هر واحد ایمپلنت دندانی بین 3.000.000 تومان تا 16.000.000 میلیون تومان خواهد بود. البته در برخی مراکز برای مراجعین شرایط اقساطی در پرداخت هزینه درنظر گرفته شده است. شما می توانید در هر قوس فک, حداقل 2 دندان و حداکثر 8 واحد ایمپلنت قرار دهید. البته قیمت ایمپلنت, بیش از همه به دندانپزشکی که عمل کاشت را انجام می دهد بستگی دارد زیرا عواملی از جمله محلی که کلینیک دندانپزشکی در آنجا واقع است, تجهیزات کلینیک دندانپزشکی و وسایلی که مورد استفاده قرار می گیرد, تعداد پرسنلی که در کلینیک مشغول به فعالیت هستند و مواردی مانند ام برند ایمپلنت دندان، کشور سازنده ایمپلنت، قیمت ایمپلنت دندان و ضمانت ایمپلنت همگی در هزینه ی نهایی پرداخت شده برای کاشت هر واحد ایمپلنت های دندانی تاثیرگذار خواهد بود. هرچه تعداد واحد های کاشت شده بیشتر باشد به مراتب قیمت ایمپلنت نیز بیشتر می شود.

همچنین باید آگاه بود در صورتی که فک و دندان نیاز به کشیدن و پیوند استخوان داشته باشد هزینه آن با توجه به تعداد دندان های کشیده شده و جراحی پیوند استخوان افزایش می یابد.

مدت زمان لازم برای انجام ایمپلنت دندانی

عوامل متعددی در پروسه زمانی کاشت دندان موثر هستند ولی به صورت میانگین مراحل کاشت ایمپلنت بین 5 تا 8 ماه طول می کشد. البته مواردی که کاشت ایمپلنت در کل حفره ی دهانی صورت می گیرد مدت زمان بیشتری برای کاشت لازم خواهد بود. پس از انجام ایمپلنت نیز مدت زمانی بین 3 تا 4 ماه برای فک پایین و مدتی بین 4 تا 6 ماه برای فک بالا لازم است که دندان کاشت شده بتواند در محل ثابت شود.

صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی در کلینیک دندانپزشکی خود در مرکز شهر تهران می توانند به شما در درمان مشکلات دهان و دندان و همچنین انجام خدمات زیبایی ددندان از جمله کامپوزیت، لمینیت، بلیچینگ، ایمپلنت و ... کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *