دکتر مجتبی صفار هرندی » مقالات » سیگار چگونه بر سلامت دندان های شما تاثیر می‌گذارد؟
۴ دقیقه
اثر-سیگار-بر-دندان

سیگار چگونه بر سلامت دندان های شما تاثیر می‌گذارد؟

آنچه می خوانید...

همه به خوبی از مضر بودن اثر سیگار بر دندان، ریه ها و قلب آگاه هستند. ما اغلب این هشدارها را در پاکت های سیگار و پلتفرم های رسانه های مختلف می بینیم. سیگار می تواند منجر به مشکلات سلامتی متعدد از جمله سرطان دهان، از دست دادن دندان، بیماری لثه و تغییر رنگ آن شود. ممکن است روی دندان‌ها و لثه‌های شما آسیب وارد کند و منجر به مشکلات سلامت دهان شود. در این مقاله، چگونگی تأثیر سیگار بر سلامت دهان و دندان را بررسی خواهیم کرد و بر اهمیت ترک سیگار برای سلامت دندان ها و لثه ها تأکید می کنیم.

اثر سیگار بر دندان و دهان

اثر سیگار بر دندان و دهان چیست؟

سیگار نتایج قابل توجهی بر روی دندان ها و سلامت کلی دهان شما دارد. در اینجا به برخی از اثرات اشاره می شود:

دندان های لکه دار: لکه دار شدن و زرد شدن دندان ها یکی از آشکارترین اثرات سیگار بر سلامت دهان و دندان است. محصولات تنباکو حاوی قطران و نیکوتین هستند که می توانند به آرامی روی مینای دندان جمع شوند و لکه های زرد یا قهوه ای ناخوشایندی را از خود به جای بگذارند. ممکن است باعث شود که شما لبخندی ناخوشایند داشته باشید و عزت نفس خود را به طور جدی از دست دهید.

کاهش حس چشایی و بویایی: سیگار کشیدن منظم می تواند حواس شما، به ویژه چشایی و بویایی را کاهش دهد و مانع لذت بردن از غذا شود. این اتفاق به دلیل تعامل مداوم دود با جوانه های چشایی و گیرنده های بویایی شماست.

اختلال در بهبودی پس از جراحی دهان: سیگار خطر ابتلا به مشکلات سلامت دهان را افزایش می دهد و همچنین می تواند در روند بهبودی پس از عمل های دندانپزشکی یا جراحی دهان اختلال ایجاد کند. جریان خون را مختل می کند، بافت های دهان را از مواد مغذی و اکسیژن محروم می کند، بنابراین روند بهبودی را کند می کند و خطر عوارض بعد از جراحی را افزایش می دهد.

افزایش پلاک: باعث ایجاد پلاک، یک لایه باکتریایی چسبنده، روی دندان‌های شما می‌شود. پلاک در نهایت تبدیل به جرمی می شود که تنها توسط متخصص دندانپزشکی قابل برداشتن است.

بوی بد دهان: سیگار می تواند باعث بوی بد مزمن دهان شود. مواد شیمیایی موجود در محصولات تنباکو بوی بدی را در دهان به جا می گذارند و به خشکی دهان، کاهش تولید بزاق و بیماری لثه کمک می کنند. این عوامل محیطی ایده‌آل برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌کنند که منجر به بوی بد دهان می‌شود که پوشاندن آن سخت است.

بیماری لثه: بیماری پریودنتال که اغلب به عنوان بیماری لثه شناخته می شود، با سیگار کشیدن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. پاسخ ایمنی ضعیف و مواد شیمیایی مضر موجود در سیگار می تواند منجر به التهاب لثه، عفونت و در نهایت از دست دادن دندان شود. افراد سیگاری احتمالاً به بیماری لثه پیشرفته مبتلا می شوند و علائم شدیدتری را نسبت به افراد غیر سیگاری تجربه می کنند.

سرطان دهان: شاید شدیدترین پیامد سیگار بر سلامت دهان، افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان باشد. دود تنباکو حاوی مواد سرطان زا متعددی است که می تواند به سلول های دهان و گلو آسیب برساند. امروزه سرطان دهان در افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری شایع‌تر است و با دفعات و مدت سیگار کشیدن این خطر افزایش می‌یابد. از آنجایی که سرطان دهان می تواند کشنده باشد، نیاز به درمان دقیقی مانند جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی دارد.

پوسیدگی دندان: به طور عمده با افزایش رشد باکتری های مضر و به خطر انداختن یکپارچگی مینای دندان، به پوسیدگی دندان کمک می کند. کاهش جریان بزاق ناشی از سیگار باعث ایجاد محیط خشکی در دهان می شود که برای رشد باکتری ها مفید است. علاوه بر این، سیگار کشیدن لایه محافظ مینای دندان را ضعیف می کند و دندان ها را در برابر پوسیدگی و پوسیدگی آسیب پذیرتر می کند.

سیگار سلامت دندان شمار را تهدید می‌کند

سیگار تقریباً بر هر بخش از سلامت دهان شما تأثیر می گذارد، از زیبایی لبخند گرفته تا بیماری های شدید مانند سرطان دهان. بهترین راه برای جلوگیری از این عوارض، ترک سیگار و رعایت بهداشت دهان و دندان است. همچنین بسیار مهم است که به طور منظم برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید، زیرا تشخیص زودهنگام اغلب می تواند منجر به نتایج بهتر در صورت بیماری لثه یا سرطان دهان شود. مسیر ترک سیگار می تواند چالش برانگیز باشد، اما فواید آن برای سلامت دهان، سلامت کلی و رفاه شما بسیار زیاد است. به یاد داشته باشید، هیچ وقت برای ترک سیگار و شروع به ایجاد تغییرات مثبت به سمت یک سبک زندگی سالم دیر نیست.

صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی

دکتر مجتبی صفار هرندی،ایشان متولد 1353 در تهران هستند.ایشان تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان البرز تهران گذرانده اند و سال 79 از دانشگاه سراسری ایران فارغ التحصیل شده اند. شروع فعالیت حرفه ای خود را از سال 1383 در تهران، با راه اندازی 2 کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی بطور شبانه روزی بنام های سیرنا و کلینیک دکتر هرندی و یک مطب تخصصی بنام خودشان با انجام کلیه خدمات ارتودنسی، لامینیت و جراحی زیبایی دندان و … شروع کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *